Mulder_Particulier_Luchtbehandeling

Ventilatie

Ongeveer 3 van de 10 huizen heeft een mechanisch ventilatiesysteem. Je herkent het aan de ventielen in de keuken, badkamer en wc. Het systeem zorgt voor gezonde schone lucht in huis.

Huizen die vanaf 1975 zijn gebouwd, hebben vaak ventilatie met mechanische afvoer. Ventielen in de keuken, badkamer en het toilet zuigen voortdurend lucht weg uit de woning. Via ventilatieroosters (en soms klepramen) in de woonkamer en slaapkamers komt er daardoor vanzelf schone lucht naar binnen.

Ventilatie is noodzakelijk voor gezonde lucht in huis. Als je mechanische ventilatie goed gebruikt, is het beter dan natuurlijke ventilatie. Voorwaarde is wel dat de roosters altijd open staan en je het systeem niet uitzet.

Balansventilatie is ook een vorm van mechanische ventilatie, daarbij zorgt de ventilator niet alleen voor de afvoer van lucht, maar ook voor de aanvoer. Nieuwe woningen in Nederland hebben vaak balansventilatie. Je herkent het aan de ventielen in je hele woning: in de woonkamer, slaapkamers, keuken en badkamer. Het systeem zuigt schone lucht van buiten aan en voert vervuilde lucht af.

Balansventilatie heet zo omdat dit ventilatiesysteem evenveel lucht aanvoert als afvoert: aan- en afvoer zijn in balans. Meestal zit er ook een warmte-terugwin unit in (wtw): die warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht. Dat maakt balansventilatie een erg energiezuinig ventilatiesysteem. Je kunt balansventilatie ook vraaggestuurd maken met sensoren die CO2 en/of vocht meten. Daarmee ventileer je niet meer of minder dan nodig is en wordt het systeem nog zuiniger.

Balansventilatie zorgt voor gezonde lucht in huis. Belangrijk is wel dat je het op de juiste manier gebruikt en bijvoorbeeld de filters regelmatig verschoont. Doe je dat niet, dan werkt het systeem minder goed en kan het via de vuile filters zelfs schimmels en bacteriën het huis in blazen.

Mulder Installatietechniek geeft u een advies op maat voor de juiste luchtbehandeling in je woning.

Airconditioning

Met een toenemend aantal warme zomers is een goede klimaatbeheersing voor je woning onontbeerlijk. Je kunt bij Mulder Installatietechniek terecht voor een airconditioning systeem als uitbreiding op je ventilatie.

Ventilatie

In een doorsnee huishouden komt per dag zo’n 10 liter vocht vrij door in- en uitademen en transpireren. Per nacht verliest een mens wel een halve liter vocht! Ventilatie van de woning is daarom een absolute must om de luchtkwaliteit op peil te houden. Mulder Installatietechniek zorgt een optimaal én gezond binnenklimaat in de woning.

Uit onderzoek blijkt dat het slecht gesteld is met de luchtkwaliteit in een gemiddelde woning. Daarnaast is er in één op de tien woningen sprake van schimmel. Daarom is het van groot belang om een woning voldoende te ventileren.

Mulder Installatietechniek zorgt voor toevoer van verse lucht en de afvoer van CO2, radon, stofdeeltjes, vocht en ongewenste geuren. Slechte ventilatie in een woning tast de kwaliteit van de lucht aan en dit kan nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van een woning en voor de gezondheid van de bewoners.

Woning goed geïsoleerd? Dan is ventileren nóg belangrijker!

Nieuwe gebouwen worden steeds beter geïsoleerd. Dit gebeurt vooral om flink te besparen op energie. Goede isolatie zorgt voor weinig warmteverlies en optimaal wooncomfort. Maar goede isolatie heeft ook nadelen. We brengen gemiddeld 85 procent van onze tijd binnen door. Een derde van ons leven in bed. In goed geïsoleerde woningen blijft dus al het vocht dat we produceren door te ademen, maar ook door te koken, douchen, wassen en drogen van kleding, in de woning hangen. Als al dit extra vocht niet goed wordt afgevoerd, is de kans op bacteriën en schimmels groot. Goed geïsoleerde woningen hebben dus minstens zo’n goed ventilatiesysteem nodig!

In de huidige bouwpraktijk wordt er voor de ventilatie van een woning of gebouw veelal geheel teruggevallen op mechanische ventilatie. Natuurlijke ventilatie, kieren en gaten komen nauwelijks meer voor. Ook na het isoleren van je woning neemt de natuurlijke ventilatie af. Mulder Installatietechniek informeert je graag over de vele ventilatiemogelijkheden. Wij kunnen de luchtkwaliteit meten, tevens beschikken we over speciale meetapparatuur om de ventilatiehoeveelheid te meten.

Mulder Installatietechniek is STEK-gecertificeerd; een keurmerk voor de koudebranche.

Baderie Mulder: van kraan tot complete badkamer

Mulder Installatietechniek is gevestigd aan Industrieweg 10 in Deventer. Op deze locatie vind je eveneens de uitgebreide showroom van Baderie Mulder.

Nergens komen zoveel topmerken samen als bij Baderie; het allerbeste in sanitair, kranen, tegels, radiatoren en accessoires. Het zijn stuk voor stuk A-merken die altijd op zoek zijn naar vernieuwing in comfort en uitstraling: GROHE, Hansgrohe, primabad, Geberit, hotbath, HSK, sealskin, detremmerie, Duravit, Easy Drain, Instamat, KEUCO, Riverdale, Thebalux, Vasco, Villeroy & Boch, Looox, Luxalon, Sphinx en Liberty Wellness.


Mulder, Meesters in Montage!

  • Ventilatie
  • STEK-gecertificeerd