Mulder_Particulier_Koeling

Koeling

Nu de zomers steeds warmer lijken te worden, wil je je woning ook kunnen koelen. Hiervoor biedt Mulder Installatietechniek verschillende oplossingen.

Hoe je warmte ervaart, ligt niet alleen aan de temperatuur. Soms is het met 28 graden snikheet, soms is het prima uit te houden. Dat komt doordat ook luchtvochtigheid en wind bepalen hoe warm het aanvoelt. Een briesje werkt verkoelend, omdat de luchtstroom warmte afvoert en helpt transpiratievocht te verdampen. Daarom werkt een ventilator ook echt. Maar hoe warmer en vochtiger het is, hoe slechter een ventilatoren werken. Onder zulke omstandigheden biedt een airco meer verkoeling dan een ventilator, omdat een airco ook de luchtvochtigheid omlaag brengt.

Ventilatoren verlagen de gevoelstemperatuur met 2 tot maximaal 5 graden, terwijl een airco de omgevingstemperatuur met 5 tot 10 graden omlaag brengt.

Aircosystemen bestaan uit een airco binnenunit en een airco buitendeel die via dunne koelleidingen met elkaar verbonden zijn. Deze systemen worden spilt airco’s of multi split airconditioners genoemd. De leidingen kunnen trouwens in de meeste gevallen in muur of plafond weggewerkt. Naast koelen kunnen deze airco systemen ook de lucht verwarmen en hierdoor een goede aanvulling zijn op vloerverwarming. Het geluidniveau van de moderne airconditioners is dusdanig laag dat het nauwelijks waar te nemen is. Speciale filtersystemen in de airco’s zorgen ervoor dat de lucht schoner wordt gemaakt waardoor het binnenklimaat verbeterd.

Split airco systeem

Een zogenaamd split airco systeem bestaat uit één airco binnenunit en één airco buitenunit die met elkaar verbonden zijn. Hiermee kan dus maar één ruimte van de woning of kantoor gekoeld worden. Split airconditioning is het meest gangbare airco-systeem en is in lichte en hele zware uitvoeringen verkrijgbaar. De laatste variant is het plafond of vloer/wandmodel airconditioner.

Multi split airco systeem

Het verschil van Multi split airconditioning ten opzichte van single split airconditioning is dat aan één airco buitenunit meerdere airco binnenunits verbonden zijn. Hiermee kunnen dus maar meerdere ruimtes van de woning of kantoor gekoeld worden. En er kan geschakeld worden. Dus overdag kan er gekoeld worden in de woonkamer of kantoor en in de nacht in de slaapkamer. Multi-split airconditioner systemen nemen minder ruimte in beslag dan twee afzonderlijke split airco systemen.

Let bij de aanschaf van een airconditioning op de (S)EER-waarde op het energielabel. Dit geeft namelijk het seizoensgebonden rendement van het systeem weer. Hoe hoger die waarde, hoe efficiënter het apparaat de ruimte koelt.

Mulder Installatietechniek is STEK-gecertificeerd; een keurmerk voor de koudebranche.


De mannen van Mulder maken het:
al ruim 30 dertig jaar Meesters in Montage!

Baderie Mulder: van kraan tot complete badkamer

Mulder Installatietechniek is gevestigd aan Industrieweg 10 in Deventer. Op deze locatie vind je eveneens de uitgebreide showroom van Baderie Mulder.

Nergens komen zoveel topmerken samen als bij Baderie; het allerbeste in sanitair, kranen, tegels, radiatoren en accessoires. Het zijn stuk voor stuk A-merken die altijd op zoek zijn naar vernieuwing in comfort en uitstraling: GROHE, Hansgrohe, primabad, Geberit, hotbath, HSK, sealskin, detremmerie, Duravit, Easy Drain, Instamat, KEUCO, Riverdale, Thebalux, Vasco, Villeroy & Boch, Looox, Luxalon, Sphinx en Liberty Wellness.


Mulder, Meesters in Montage!

  • Airconditioning
  • STEK-gecertificeerd