Mulder_Particulier_Communicatie

Communicatie

Domotica een manier om de leefbaarheid en woningkwaliteit te vergroten door middel van de integratie van technologie en diensten. In plaats van domotica spreken we ook wel van smart homes of huisautomatisering. In de praktijk betekent dit dat er in huis diverse elektronische apparaten en systemen automatisch aangestuurd kunnen worden. Daarmee zorgt domotica er in feite voor dat wonen nog gemakkelijker én dus comfortabeler wordt.

In en om de nieuwbouw van een huis zijn verschillende soorten domotica denkbaar. Te denken valt hierbij aan systemen voor verlichting, beveiliging maar ook bijvoorbeeld verwarming en keukenapparatuur. Bij verlichting regelen sensoren het aan- en uitgaan van lampen als je de ruimte betreedt of verlaat, maar ook bepaal je eenvoudig de sfeer die de verlichting in de betreffende ruimte kan geven. Met een druk op de knop zorg je ervoor dat alle deuren op slot gaan, zodat je veilig kunt gaan slapen. Met de (op afstand) programmeerbare thermostaat regel je in een handomdraai de juiste temperatuur zodat het bij thuiskomst behaaglijk warm of juist lekker koel is. En onderweg in de auto verwarm je de oven alvast voor, zodat je bij thuiskomst direct aan het kokerellen kunt. Of wat te denken van een koelkast die automatisch de bestelling aan de supermarkt doorgeeft wanneer er producten op zijn?

De installatie van domotica is in elk huis mogelijk, dus ook in jouw woning. Domotica werkt bovendien energiezuinig, omdat het systeem automatisch het energieverbruik van apparaten en systemen vermindert wanneer deze niet worden gebruikt. Een ander waardevol aspect van domotica kan zich voor doen wanneer je of een gezinslid zorgbehoevend is. Door middel van camerabewaking of sensoren kan bijvoorbeeld snel worden bepaald of iemand hulp nodig heeft. Domotica draagt daarmee bij aan een veiliger leefomgeving en een verhoogd wooncomfort.

Neem contact met Mulder Installatietechniek op. Wij praten je graag bij over alle mogelijkheden die er op het gebied van domotica zijn!

Mulder, Meesters in Montage!

  • Domotica