Mulder_Particulier_Elektra

Elektra

Voor het verzorgen van elektra in je woning kun je uiteraard gebruik maken van de specialisten van Mulder Installatietechniek. Dit gaat tegenwoordig veel verder dan het monteren van voldoende contactdozen. Gemak dient hierbij de mens. Je wilt volledige controle over je woning en je verlichting, verwarming, TV, audio, beveiliging en de voorraad van je koelkast op afstand bedienen.

Het Nederlandse overheidsbeleid is erop gericht dat mensen langer thuis blijven worden. Ouder worden gaat gepaard met minder beweeglijkheid en motoriek. Ook dan is een comfortabele en veilige woning met veel gebruiksgemak gewenst.

Mulder Installatietechniek helpt je je woning te kunnen bedienen zoals jij dit wilt. Wil je je gordijnen op afstand kunnen bedienen? Bel Mulder Installatietechniek!

Verlichting

Het kiezen van de juiste verlichting voor je woning kan soms een moeilijke opgave zijn. Er is immers zoveel keuze in soorten verlichting. Mulder Installatietechniek helpt met een verlichtingsplan om inzicht te krijgen in je lichtbehoefte en in de functie die een bepaalde lamp moet vervullen. Met de informatie uit het verlichtingsplan kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de juiste lamp. 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn blauwe of zwarte panelen die energie uit zonlicht omzetten in elektrische energie. Zonnepanelen leveren de meeste energie als de zon volop schijnt, maar ook op een bewolkte dag wekken ze energie op. De hoeveelheid zonne-energie die Nederland bereikt is veel groter dan het jaarlijkse Nederlandse stroomverbruik.

De voordelen van zonnepanelen:

  • Je verdient geld aan het terugleveren van de stroom
  • Het is goed voor het milieu
  • Je bent minder afhankelijk van een energieleverancier. Je wekt je stroom namelijk (deels) zelf op
  • Een huis met zonnepanelen is aantrekkelijker voor veel kopers. Het energielabel van je huis wordt beter, waardoor de waarde stijgt

Of je dak of tuin geschikt is voor zonnepanelen hangt af van een aantal factoren, w.o. de hellingshoek, richting, schaduw en ruimte. Schakel Mulder Installatietechniek in om te beoordelen of uw woning geschikt is voor de montage van zonnepanelen.

Je hebt 11 zonnepanelen van 320 wattpiek nodig om het gemiddeld jaarlijks stroomverbruik van 3000 kWh volledig zelf op te wekken. Maar dit is een gemiddelde van grote en kleine huishoudens. Voor jouw situatie kan dit dus behoorlijk verschillen. Van panelen met een hoger vermogen heb je minder nodig dan van panelen met een lager vermogen.

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten. De meest voorkomende zijn polykristallijne (‘poly’) en monokristallijne (‘mono’) zonnepanelen. Polykristallijne panelen zijn meestal blauw, en wat goedkoper dan de (meestal) zwarte monokristallijne panelen. De kwaliteitsverschillen tussen de twee soorten zijn over het algemeen klein. Monokristallijne panelen bieden wel de hoogste vermogens. Maar bij gelijk vermogen en gelijke product- en vermogensgarantie, bieden polykristallijne zonnepanelen soms wat meer waar voor je geld. Veel mensen kiezen voor monokristallijn vanwege het uiterlijk. Het is rustiger en meestal zwart, wat minder opvalt. Bij ‘all-black’ zonnepanelen zijn ook de randen en de folie aan de achterzijde van de zonnecellen zwart. Volgens velen is dat de mooiste oplossing, maar het gaat iets ten koste van het rendement.

Zonnepanelen zonder rand (frame) zien er nog strakker uit. Bovendien kan zich geen vuil ophopen tegen het frame. Maar dit type is over het algemeen wel duurder.

Bij het installeren van zonnepanelen moet bepaald worden waar de panelen precies komen te liggen en hoeveel zonnepanelen passen in de beschikbare ruimte. Mulder Installatietechniek bepaalt het optimale ‘legplan’: van afstand met de computer of ter plekke. Om gevaarlijke situaties en lagere opbrengsten te voorkomen moet je zonnepanelen door een vakkundig installateur laten plaatsen: Mulder Installatietechniek!

Laadpaal voor elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt in Nederland meer en meer vanzelfsprekend. Dit betekent dat particulieren thuis over een laadpaal willen beschikken. Mulder Installatietechniek legt 230V en 400V laadoplossing aan; al dan niet met gekoppeld met een load balancing systeem.

Met de komst van de elektrische auto en een laadpaal aan huis betekent dit dat er een stroomverbruiker bij komt. Het is dus belangrijk om na te gaan of je huidige stroomnetwerk nog meer belasting op het stroomnetwerk aankan en maatregelen te nemen.

Het laatste wat je wil, is dat de stroom regelmatig uitvalt als je je elektrische auto aan het opladen bent. Dat gebeurt als je meterkast onvoldoende is uitgerust voor grotere belasting van het stroomnetwerk. Denk hierbij aan gelijktijdig stroomverbruik van een laadpaal en een kookplaat of wasmachine.   Er zijn enkele mogelijkheden om dit te voorkomen . Allereerst kun je je elektrische hoofdaansluiting door de netbeheerder laten verzwaren. Dat betekent dat er meer stroom kan worden verbruikt, omdat het aantal ampères in je meterkast wordt verhoogd. Bijvoorbeeld van 1x40A naar 3x25A. Dit heeft dan tot gevolg dat je meterkast ook moet worden opgebouwd. Ga je nog hoger dan 3x25A dan krijg je naast de kosten voor de verzwaring ook te maken met hogere vastrecht kosten. In dat geval is load balancing een interessante oplossing.

Het verzwaren van je stroomnetwerk kun je doen door meer ampères te plaatsen binnen je 1-fase (230V) aansluiting óf door een 3-fase (400V) aansluiting aan te laten leggen. Het is niet altijd nodig om een 3-fase aansluiting aan te sluiten om je auto op te laden. Dit ligt o.a. aan je auto en het type laadpaal.

Een derde optie is om een laadpaal te kiezen die is uitgerust met Dynamic Load Balancing (vooral als je met een 1-fase laadpaal gaat laden). Deze functie beschermt je tegen overbelasting van je stroomnetwerk door het verbruik van de laadpaal af te stemmen op de capaciteit van je huisaansluiting. Simpel gezegd: als je veel stroom gebruikt in huis, zorgt Dynamic Load Balancing ervoor dat je laadpaal minder stroom verbruikt. Het opladen van de auto wordt dan vertraagd of zelfs stopgezet. Staat er bijna geen apparaat aan (zoals ’s nachts)? Dan kan je laadpaal meer stroom verbruiken en laadt de auto sneller op.

Mulder Installatietechniek biedt voor ieder type elektrische auto en iedere situatie een passende laadpaaloplossing. Natuurlijk uitsluitend met laadpalen van topmerken. Wil je een wandmodel of een laadpaal? Wij adviseren je graag vrijblijvend over het juiste type laadstation voor jouw situatie. Met Mulder Installatietechniek bent je verzekerd van deskundige installatie van de laadpaal.

Baderie Mulder: van kraan tot complete badkamer

Mulder Installatietechniek is gevestigd aan Industrieweg 10 in Deventer. Op deze locatie vind je eveneens de uitgebreide showroom van Baderie Mulder.

Nergens komen zoveel topmerken samen als bij Baderie; het allerbeste in sanitair, kranen, tegels, radiatoren en accessoires. Het zijn stuk voor stuk A-merken die altijd op zoek zijn naar vernieuwing in comfort en uitstraling: GROHE, Hansgrohe, primabad, Geberit, hotbath, HSK, sealskin, detremmerie, Duravit, Easy Drain, Instamat, KEUCO, Riverdale, Thebalux, Vasco, Villeroy & Boch, Looox, Luxalon, Sphinx en Liberty Wellness.


Mulder, Meesters in Montage!

  • Elektra en verlichting
  • Domotica
  • Zonnepanelen (PV-installaties)
  • Laadpalen (voor elektrische auto’s)
  • Camera- en beveiligingssystemen