Mulder-Zakelijk_Koeling

Koeling

Koeling bestaat, net als verwarming, uit drie delen. Opwekking, transport en afgifte. Daarnaast kan er worden gekoeld met zogeheten actieve, passieve of vrije koeling.

Airconditioning

Met een toenemend aantal warme zomers is een goede klimaatbeheersing voor uw bedrijf, kantoorgebouw of school onontbeerlijk. U kunt bij Mulder Installatietechniek terecht vanaf split- en multi-split systemen tot aan zeer uitgebreide VRV/VRF systemen, evenals koeling als uitbreiding op uw ventilatie. Deze vorm van koeling is actief en kost ondanks goede rendementen altijd nog veel energie.

Koelmachines

In grotere utiliteitsgebouwen of bedrijven met specifieke processen worden koelmachines toegepast. Met deze machines kan veel koude worden opgewerkt voor de koeling van ruimtes of processen.

Bron koeling

Zoals een warmtepomp in de winter bedrijf energie uit de lucht of de bodem haalt om te verwarmen kan diezelfde bron in de zomer gebruikt worden om te koelen. Wanneer dit met een bodem bron wordt gedaan wordt er over passieve koeling gespreken. Dit is een zeer energiezuinige vorm van koeling waarmee hoge rendementen gehaald kunnen worden.

Vrije koeling

Koelinstallaties kunnen ook gebruik maken van vrije koeling. Het komt steeds vaker voor dat gebouwen in het tussenseizoen door zoninstraling al koeling benodigd zijn, terwijl de buiten temperatuur relatief laag is. Door vrije koeling te passen, kan met de koele buitenlucht met bijvoorbeeld een luchtbehandelingsinstallatie of droge koelers een oplossing worden geboden.

Mulder Installatietechniek besteedt veel aandacht aan energiebesparing en zal u ook het voordeel van warmteterugwinning uitleggen. Ook warmtepompsystemen krijgen veel aandacht. Onze engineeringsafdeling berekent nauwkeurig de koellast, zodat met de minimale energie een maximaal koelresultaat gehaald wordt.

Mulder, Meesters in Montage!

  • Airconditioning