icon-default-mulder-4

Nieuwbouw de Goede Herder Ermelo

In Ermelo hebben wij een nieuwe basisschool gebouw genaamde “De Goede Herder”. Ook bij dit project hebben wij het volledige werktuigkundige en elektrotechnische installatiewerk voor onze rekening genomen.

De uitdaging bij dit project was om alle installaties in en om de grote, in het zicht zijnde, houten constructie delen heen te werken. Daarnaast is het gebouw voorzien van een inpandige technische ruimte waar de luchtbehandelingskast en de warmtepomp zijn opgesteld.

Alle kantoren, het kinderdagverblijf en alle gangzones zijn voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. Voor een fris en gezond klimaat zijn de vaak volle klaslokalen van CO2 gestuurde ventilatie. Zodoende wordt er meer geventileerd als de CO2 gehaltes in de lokalen oplopen. Daarnaast kan de temperatuur ook op lokaal niveau nog worden geregeld door de na-verwarmers.

Het hoge gedeelte van het gebouw is volledig voorzien van een groen dak. Op lager gelegen gedeelte hebben wij de school voorzien van 312 PV-panelen.

De volledige verlichtingsinstallatie bestaat uit LED verlichting, welke veelal op aanwezigheid of beweging wordt geschakeld. Het gebouw daarnaast voorzien van een volledige data installatie. Om de veiligheid van de mensen in het gebouw te waarborgen is tevens voorzien in een dekkende ontruimingsinstallatie.

Neem contact op met Mulder, Meesters in Montage >>