icon-default-mulder-4

Fort aan de Buursteeg – Renswoude

Nieuwbouw van Fort aan de Buursteeg

In februari 2017 zijn wij gestart met de nieuwbouw van Fort aan de Buursteeg. Dit is een gebouw gelegen in de Grebbelinie dicht bij Renswoude. Het gebouw krijgt een multifunctioneel karakter en zal gaan dienen als bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum wordt voorzien van kantoor, restaurant , wijnproeverij en de bovenste verdieping wordt compleet toegewijd aan het Fort en de daarbij behorende historie.

Wat is het Fort aan de Buursteeg

Het Fort aan de Buursteeg is één van de grootste en belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie. Het werd in 1786 aangelegd op de plaats waar de Buursteeg en de Slaperdijk elkaar kruisten. Vanwege de omvang van het fort konden er enige honderden militairen bivakkeren binnen de vestingwallen. Het bood ruimte voor soldaten in de oorlog van 1794-’95 tegen de Fransen, lag in de frontlijn tijdens de meidagen van 1940 en was een Duits steunpunt toen de geallieerden vanuit Ede naderden. In het noordelijk deel van het fort wordt in 2017 een bezoekerscentrum geopend. De bouw is inmiddels in volle gang.
bron: http://www.grebbelinie.nl/page/buursteeg

Ons aandeel in dit project

Mulder Installatietechniek verzorgt het complete installatiewerk voor dit project. Het gebouw wordt onderandere voorzien van een nette luchtbehandelingsinstallatie, vloerverwarming en de elektrotechnische installatie wordt per gebruiksfunctie apart aangelegd.

Neem contact op met Mulder, Meesters in Montage >>

Mulder, Meesters in Montage!